04 junio 2014

Master class i concert monogràfic: Salvador Brotons


                                                                     
 Miércoles, 4 de junio de 2014 a las 17:00 horas
SALÓN DE ACTOS DEL CONSERVATORIO





PROGRAMA


Diàlegs Subtils per a Clarinet Baix i Percussió, op.50 (1990)


Sonatina Aqüífera per a marimba, op.101 (2005)
I.               Brollador
II.             Onatge
III.           Gotes
IV.           Cascades


Sonata per a Clarinet i Piano, op.46 (1988)
I. Moderato
II. Recitativo
III. Allegro Rítmico


Fantasia Contrastant  per a Clarinet i Percussió, op.51 bis (2006)


_________________________________

SALVADOR BROTONS

Salvador Brotons va néixer a Barcelona en una família de músics. Va estudiar flauta amb el seu pare i va continuar els seus estudis al Conservatori Superior de Música de Barcelona, obtenint els títols superiors de flauta, composició i direcció d'orquestra. El 1985 va ser guardonat amb una beca Fullbright i es traslladà als Estats Units, on va obtenir el seu Doctorat en Música de la Florida State University.
Com a compositor, ha escrit més de 125 obres, principalment per a conjunts orquestrals i de cambra. Ha rebut 16 premis de composició i també ha rebut nombrosos encàrrecs, i diverses de les seves obres han estat editades i ravades en CDs a Europa i els EUA sota segells com EMI, Auvidis, Albany Records, Naxos, Claus, RNE, etc.
Ha estat el director musical de l'Orquestra Simfònica de Vancouver (WA) des de 1991. També ha estat el director titular de l'Orquestra Simfònica del Vallès (1997-2002 i 2009-2013) i l'Orquestra Simfònica de Balears a Palma de Mallorca (1998-2001). Des de setembre de 2008, és el director musical de la Banda Simfònica de Barcelona.
Actualment combina una intensa agenda com a director d’orquestra i compositor.



JULIO J. FRESNEDA LÓPEZ

Natural de Alcoy, ha estudiado en Alicante, Barcelona,  e  Inglaterra (UCE) becado por el Ministerio de Cultura, para cursar estudios de Postgrado.
También tiene el “Performance Diploma” de la Guildhall School of Music and Drama de Londres
Ha sido premiado en diferentes concursos.; 1er Premio en el Concurso de “Jóvenes Intérpretes” Villar del Arzobispo, 1er Premio en el IV Concurso de Interpretación Música de Cámara “Centro 14” de Alicante, 1er Premio en el II Concurso de Interpretación “Amics de la Música de Alcoy” así como también el Premio al mejor Intérprete nacido en dicha ciudad. Diploma de Honor en la VIII Edición del “Torneo Internacional de Música” de Zaragoza en la especialidad de Música de Cámara.
Ha actuado como solista con la Orquesta académica del Gran Teatro del Liceo de Barcelona, con el cuarteto de cuerda Thader, con ESCLATS cuarteto de percusión, con la Orquesta Sinfónica Alcoyana… Ha colaborado con la Orquesta Sinfónica de Baleares “Ciutat de Palma”, con la Orquesta de Cámara del Auditorio de Villa-Real “Cambra XX”, con el Grup MIXTOUR, etc. Ha grabado para Detena producciones y Visual producciones.
Realiza cursos y masterclass de clarinete con Eduardo Terol, Joan Enric Lluna, José Tomás, Enrique Pérez, Vicente Herrera, José Luís Estellés, Colin Bradbury, Colin Parr, Angela Malsbury, Eric Hoeprich, y cámara  con Jacqueline Ross, Christoph Ritter, George Caird, Jacques Tys, Anthony Saunders, etc.
Ha sido profesor del Conservatorio Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de Valencia, profesor del Conservatorio Superior de Música “Salvador Seguí” de Castellón, profesor del Conservatorio Profesional de Música de Almansa, profesor del Conservatorio Profesional de Onteniente y actualmente profesor del Conservatorio Profesional “Mestre Vert” de Carcaixent.



JOAN PONS CARRASCOSA (Albalat de la Ribera, 1983).

En 2005 obté el Títol Superior de Percussió al CSM Joaquín Rodrigo de Valencia i en 2008 obté el Diploma de Máster a la Universität Mozarteum Salzburg. Entre 2008 i 2011 continua els seus estudis orquestrals amb el professor Torsten Schönfeld a Berlin. Ha rebut ajudes a la formació de l'Institut Valencià de la Música, Fundació Caja Madrid i Fundació BBVA.
Ha sigut membre de la JONDE, Wiener Jeunesse Orchester i Gustav Mahler Jugendorchester. Ha col·laborat amb l'Orquestra de València, Orquestra de la Comunitat Valenciana-Palau de les Arts, Orquesta Nacional de España, Orquesta de la Comunidad de Madrid, Camerata Salzburg, Österreiches Ensemble für Neue Musik i Orquesta de las Juventudes Venezolanas Simón Bolívar.
És Diplomat en Magisteri Musical per la Universitat de València. En juliol de 2007 accedeix al  Cos de Professors de Música, Dansa y Arts Escéniques de la Generalitat Valenciana. Des de 2008 ensenya al CPM Mestre Vert de Carcaixent.



FRANCISCO HERVAS

Naix a Beziers (França). Realitza els seus estudis  musicals a l'Escolania de Ntra. Sra. dels Desemparats de València i en el Conservatori Superior de Música de València, on va cursar els estudis de violí, piano i música de cámbra.
Dins del camp pedagogic-musical ha realitzat diversos cursos  sobre Solfeig Contemporani, Rítmica Dalcroze, Metodologia Suzuki del violí, Anàlisi musical, entre altres disciplines. També en el camp de la interpretació ha realitzat un curs de cançó alemanya i francesa amb el pianista Roger Vignoles.
Des de 1988 ha centrat el seu treball en la música de cámara, especialment  en la música per a cant i piano, realitzant gran nombre de recitals per la majoria de ciutats espanyoles.
Ha col·laborat amb l'orquestra Gustav Mahler baix la dirección de Claudio Abbado a València, Madrid i en el Konzerthaus de Viena (Àustria). També col·labora assíduament amb el Grup Instrumental de València, el Collegium Instrumentale i l'Orquestra de Valencia.
  També al costat del Cor de la Generalitat Valenciana ha col·laborat en moltes estrenes d'obres de compositors valencians així com gravacions d'estes.
Ha treballat  amb grans directors i cantants com Claudio Abbado, Yehudi Menuhin, Zubin Mehta, Lorin Maazel, Peeter Maag, S.Comissiona, M.Rostropovich, I.Cotrubas, Simon Estes, E.Obratzova, Caballé, Eva Marton, Teresa Berganza entre altres.
Ha segut organista de la Real Basílica de Ntra.Sra. dels Desemparats de València; ha format part del primer claustre de profesors del Conservatori “Perfecto García Chornet” de Carlet fins a l'any 1991.
Des de l'any 1991 i fins a l'actualitat, és professor d'Acompanyament en el Conservatori “Mestre Vert” de Carcaixent i des de 1992 és pianista del Cor de la Generalitat Valenciana.